V gradu Metlika se nahaja poznana vinoteka Šturm. V grajskem in romantičnem ambientu si bomo privoščili uskoški krožnik in dobro žlahtno kapljico.

Na belokranjskih gričih že skoraj tisoč let domuje vinska trta. Raznolikost klimatskih in talnih območij omogočata pester izbor vin. Če je nekdaj veljalo, da v Beli krajini uspevajo le kakovostne sorte, danes lahko s ponosom ponudimo pester izbor vrhunskih vin.

Najbolj znana blagovna znamka Bele krajine je metliška črnina ptp. Vino, ki s svojo mehkobo, pitnostjo in uravnoteženostjo zadovolji še tako zahtevnega pivca. To vino je zvrst, dve tretjini ga sestavlja modra frankinja, ena tretjina
 žametna črnina, ostalo pa portugalka ali šentlovrenka ali zweigelt.
Med najbolj zastopanimi rdečimi sortami je modra frankinja. Vino je po zadnjih raziskavah, s katerimi so odkrili veliko vsebnost antioksidantov v njej, postalo še bolj cenjeno. Je temno rubinaste barve z nekoliko višjim alkoholom, nizko kislino in zaznavnimi tanini. Lepo se ujema z belokranjsko kulinariko, kot so pečeni odojek, jagenjček, suhomesnate dobrote in divjačina.
Posebna zgodba je mlada portugalka, ki že konec septembra razvaja ljubitelje mladih rdečih vin. Njeni odliki sta svežina sadne arome in mehkoba polnega okusa